vrijdag 31 oktober 2008

Kantjes en bandjes

Al jaren spaar ik bandjes en kantjes, oude babykleertjes, lakentjes, damast..Joost mag weten waarom...eigenlijk gewoon om mooi neer te leggen in de kast en om als er een knutselproject op stapel staat af en toe eens iets te kunnen gebruiken uit de voorraad.
De rammelaar aan de deur heb ik bij mijn geboorte gekregen....

donderdag 30 oktober 2008

Pompoenen






Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan en ben toch overstag gegaan voor een paar pompoenen....deze bruine pompoen vond ik zo bijzonder!







En deze hieronder dan...met de rijp van de afgelopen nacht er nog op



woensdag 29 oktober 2008

Wat eten we vandaag?


Vanochtend eerst eens een rondje door de tuin gewandeld, de groentes waren zo mooi om te zien met de verse dauw er nog op.....




Zwarte of palmsluitkool "Black Tuscany". Een koolsoort met heel donkere groene smalle bladeren...lijken op de huid van dinosaurussen....Deze koolsoort wordt ook wel tot de sluitkool gerekend.



Krulsla, zoeter van smaak dan de rode krulsla


Krulandijvie



Rode kool



Of toch maar liever boerenkool?



Witte kool misschien?



Of Gewone andijvie ?




Toch maar kiezen voor het lekkerste van alles: Veldsla....

Vogelverschrikkers


Een paar jaar geleden maakte ik in het voorjaar vogelverschrikkers voor in mijn tuin..omdat het zo leuk is om te doen en omdat het de tuin zo grappig opleukt...Als afschrikmiddel voor de vogels werkte het niet want die gingen er gewoon op zitten. Ik had een vaste gast, een ransuil, die lekker op een arm van de vogelverschrikker ging zitten om zo de boel goed in de gaten te houden. Deze kleine vogelverschrikker stond in het kindertuintje, het deel van de tuin dat ik voor zoonlief had ingericht....zijn tuinbelevenissen beperkten zich alleen tot het halveren van slakken en het plukken van aardbeien.... en.. o ja...vanaf het dak van de boomhut de boom inklimmen.

Voor het aardbeientuintje had ik deze gemaakt... Op deze ging de uil af en toe zitten.


Een ouwe taaie, zo zien ze er uit als ze een paar jaar in weer in wind hebben buiten gestaan.

Deze had ik versierd met groenten en fruit...moest de zaailingen in de gaten houden.



Deze was wat rijk gevuld met stro...vandaar de dikke buik...


Zo zag ze er een paar jaar later uit...


En nog een keer het kindertuintje, de stokjes bij de planten waren parapluiestokjes, heel oud, en waren met koninginnedag in trek bij de kinderen als wandelstok of om de lampion aan te hangen. Op de achtergrond de boomhut: Villa Pruimeboom.

woensdag 22 oktober 2008

Hartjes van oud linnengoed









Leuk werkje nu de avonden steeds korter worden: Hartjes maken van oud linnengoed. Ik knip ze uit oude tafelkleden en servetten en vul ze met vulmateriaal dat ik uit de oude knuffels van de kinderen haal (Niet de lievelingsknuffels natuurlijk, maar de lelijkerds die anders toch weg hadden gemoeten). Sommige hartjes versier ik met oude parelkraaltjes, gitterkraaltjes en stukjes kant. Lusje eraan ...klaar...

dinsdag 21 oktober 2008

nou vooruit dan Saint Ouen deel 2

Nou vooruit dan...ook de laatste foto's van de Rommelmarkt van Saint Ouen in Parijs stel ik hierbij ter beschikking aan de wetenschap. Wat is dat voor gen dat veel vrouwen hebben dat ons doet graaien in andermans zo oud mogelijke spullen (alleen als het mag)? Als er een koffer oud kant...een stapel oude tafelkleden....een kast oud servies....een doos met kantjes en bandjes aan de horizon verschijnt ben ik niet meer te houden en wil alles op zijn minst even in mijn handen gehad hebben....alsof je daarmee de historie van al je voorgangsters aan je voorbij ziet trekken...

zondag 19 oktober 2008

rommelmarkten in Parijs: Puces de Vanves

Op zondagochtend met de bus vanaf het hotel naar Porte de Vanves waar de wekelijkse zondagochtend rommelmarkt plaats vond. Hierboven een quilt van oud linnen gemaakt door de dame die de kraam bemande...ik vond hem zo leuk en heb grote plannen om er zelf ook eentje te maken...borduurwerken, handdoeken, worteldoeken..van alles wat...niet gequilt nog maar tot een patchwork deken verwerkt.
De jaren 50 binkini is toch helemaal geweldig? ...voor een ander dan om te dragen...
Opnieuw de lap, let op hoe ze de buitenranden van een tafelkleed mooi gebruikt heeft om de patchwork lap te omlijsten...is nog een heel gereken om dat mooi te krijgen....



Mocht je soms je sleutel kwijt zijn....even zoeken en misschien ligt ie hier....
kantjes en bandjes en kraagjes en manchetten..allemaal prachtig....


knopen voor 1 euro per kaartje...

Rommelmarkten in Parijs:Saint Ouen

We zijn in Augustus een weekje naar Parijs geweest, de kinderen hadden alle 3 hun eigen
bezigheden dus voor het eerst in 22 jaar konden we weer samen weg...en dat was even wennen maar wel heel leuk. Zaterdagmiddag, meteen na aankomst in Parijs togen wij lopend naar Porte Clignancourt alwaar zich de grootste rommelmarkt van Europa bevindt. "In meer dan 2500 stands, verspreid over een terrein van 6 hectaren, liggen over een totale lengte van 15 kilometer kwaliteitsspullen uitgestald."..nou daar wilden we wel een paar kilometer voor lopen vanaf ons Hotel de la Gare du Nord. De buitenrommelmarkt was vooral een Afrikaanse markt met voornamelijk nieuwe spullen en veel bling bling...niets mis mee natuurlijk maar niet wat wij zochten. In de overdekte hallen echter, met 2 verdiepingen opgedeeld in kleine winkeltjes keek je je ogen uit...Ieder winkeltje heeft zijn/haar eigen specialtiteit...zilver, kant, schilderijen,kralen, gereedschappen, wapens, horloges, violen...bedenk het maar en het is er . De hallen zijn 3 dagen per week geopend, zaterdag, zondag en maandag maar het schijnt dat je op maandag grote kans hebt voor een dichte deur te komen te staan. Trek er gerust een paar dagen voor uit, dan nog heb je niet alles gezien.

woensdag 15 oktober 2008

daar gaan we dan


















Kom binnen.....door het sleutelgat kijken valt ook niet mee....kloppen hoeft niet...vanaf nu gaan we de boel gewoon op straat gooien.
Het is natuurlijk heel wat om de hele wereld zomaar te laten meekijken in je eigen huis, je eigen tuin..kortom in je eigen wereldje...







Nu ben ik nogal nieuwsgierig uitgevallen en heb er intussen een hobby van gemaakt om weblogs van andere enthousiastelingen te bezoeken...en dat vind ik zo leuk dat het bijna niet eerlijk is om er zelf geen te beginnen.....Misschien is het voor anderen ook wel eens leuk om te zien hoe het in mijn tamelijk chaotische huishouden toch uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht komt....d.w.z....elke vondst vindt uiteindelijk een plekje in huis of tuin....al dan niet goedgekeurd door de medegezinsleden.

Ik weet totaal niet hoe het bloggen werkt...ben niet opgegroeid met computerwijsheden en moet er al doende door schade en schande maar achterkomen of het wordt wat ik ervan verwacht...