woensdag 2 september 2009

Outdoor Wednesday: Tiengemeten, Cultuurweken Oud-beijerland
Gisteren ben ik meegegaan met een groep leerlingen van de Willem van Oranje afdeling VMBO uit Oud-Beijerland, op excursie naar Tiengemeten in het kader van het Bram Roza festival. De excursie was georganiseerd door de Culturele Kring Hoeksche Waard. Het eiland onder de Hoeksche Waard dat zo goed als onbewoond is is in het kader van dit festival omgetoverd tot een museum waar een aantal kunstenaars hun werk ten toon mag stellen.
Kunst in de grote tot expositieruimten omgebouwde boerderijen en kunst in de buitenlucht. De groep scholieren van ongeveer 14-15 jaar was zeer geinteresseerd, luisterde aandachtig naar de theatergroep, was benieuwd naar de kunst en verbaasd over de wonderlijke sfeer op het eiland.
Het was zo'n leuk uitje..er was zoveel te bewonderen en de authentieke sfeer die op het eiland heerst is zo rustgevend...

Het thema van het Bram Roza festival is dit jaar: Golven
Er werden gedichten voorgedragen voor een dooooooooodstil publiek....


Het is weer Outdoor Wednesday georganiseerd door Susan van http://asoutherndaydreamer.blogspot.com/ dus als mee weilt doen, kijk een op haar site.

7 opmerkingen:

Marja Visscher zei

Hé Syl,
Leuke aanvulling op mijn blog dat kijkje op Tiengemeten in het kader van Bram Roza. Zo komt een mens nog eens ergens. Straalt van de foto's af dat je hebt lopen genieten! Heel apart allemaal.
Ik ga vanmiddag nog even bij de Vultuurweken kijken en eerst even naar 't Gors voor de kindervoorstelling. Lijkt me ook wel leuk.
Zie je waarschijnlijk nog wel.
Groetjes, Marja

manon 21 zei

belle harmonie.

Amitiés

manon

Riet zei

Wat een schitterende foto's weer Sylvia. Allemaal heel apart.

Marianne@Songbirdisnesting zei

Wat een Hollandse plaatjes. Ja dat zijn de Hollandse luchten waar al veel kunstenaars beroemd mee zijn geworden. En wie weet inspireren deze plaatjes ook een hele nieuwe generatie kunstenaars.

bikim zei

GREAT pics!!! love the ones on the ropes! Take care,
Rosa

Oma Nijn's Country Huis zei

Sylvia

net als Marjaook weer prachtige picters, hier geniet ik van,mooi hoor.dat water!!!!!je ,heerlijk ,ik denk direkt aan mijn jeugd.gek he dat dit je eerste herinneringen zijn.groetjes

oma nijn

Bellavien zei

Wat leuk om zo even mee te genieten, wij hebben ook een soort kunstweekend dat samenvalt met het oostweek, dan kun je ook bij iedereen tot diep in de nacht terecht. Zo leuk.

Fijne avond