zondag 21 augustus 2011

nieuw quiltje

Ik ben begonnen aan een tweede babyquiltje...het quiltje wordt gemaakt van blokken van 15 bij 15 cm of variaties daarop maar altijd met een breedte van 15 cm zodat ik die in repen aan elkaar kan zetten straks. Op overhemdstof, soort dikke katoen, is het prettig werken..een verknipt kleedje op de hoeken en in het midden applicaties die ik uit een ander tafelkleedje heb geknipt (vrees niet...het tafelkleedje was toch al hier en daar kapot, ik heb alleen de goede delen eruit geknipt)De ninepatch bestaat uit een damasten tafelkleed (stukjes eruit van 5 bij 5 cm excl de naadtoeslag) en stukjes uit een oud sloop van Veluws bont.

de bloem is geknipt uit een sjaaltje van Jackpot, d.w.z. de bloemblaadjes, het steeltje en het blaadje zijn geborduurd met dmc. In het midden moet ik nog een klein parelmoer knoopje zetten.

Kan iemand me trouwens uitleggen waarom het niet lukt om commentaar te plaatsen bij een bekeken blog van één van jullie? De computer vraagt om een profiel te kiezen, ik kies dan URL en typ dan: "http://" enz en wil commentaar plaatsen maar hij weigert...een ander profiel kiezen lukt ook niet...het lijkt wel of de computer het niet pakt...wat doe ik fout?

6 opmerkingen:

the cardigan-inn zei

o'dat quiltje wordt lief!

Passione Helena zei

He Sylvia, wat maak je een leuk quilt! Prachtig meid, ik zou willen dat ik ook zo creatief was met stof.

Prachtige foto's ook van je vakantie. Genoeg te kijken, van dit soort beelden kan je geen genoeg van krijgen hé. Ik verwonder mij daar altijd over en vraag mij dan ook af hoeveel arbeidsuren er in hebben gezeten. Echt vakwerk!

Ik kan ook niet reageren. Ik was net bij Gea, onder haar post zit geen link om te reageren.

Fijne zondag

Lieve groet, Helena

Claudia zei

Hoi Sylvia,

Op het inlogscherm van blogger.com het vinkje " aangemeld blijven" uitzetten. Bij mij heeft dit geholpen. Succes ermee!

Groet,
Claudia

Willy zei

Ook dit weer zo mooi en leuk gedaan.
Ik bezoek het blog van een aantal handwerksters die met een "oud goed" project bezig zijn, misschien vind je het leuk om daar eens te kijken.
Hier de link van één van hen, daar vind je de andere blogs ook.
http://nuttigenfraai.web-log.nl/nuttigenfraai/oud-goed/

little sweet things zei

Wat een super lief quiltje wordt het.

Ik kies altijd voor google account i.p.v. url dan op reactie publiceren klikken en daarna tik je je email adres in en je wacht woord en dat het vinkje bij aangemeld blijven uitvinken.
Bij Gea kan je nu niet reageren omdat ze dat tijdelijk uitgeschakeld heeft.
Hoop dat het lukt.
Groetjes, Sas

Miss Baptista zei

Ik zit met hetzelfde probleem, en heel heeel soms lukt het dan weer wel. Ik kom zeker lezen naar je commentaren er moest eens een oplossing bijzitten !