vrijdag 22 mei 2009

De Meijtuin van Jopie Kooiman
Gisteren was het Hemelvaartdag en prachtig weer. Er was weer een aantal tuinen in de Hoeksche Waard opengesteld waaronder De Meijtuin van Jopie Kooiman in Klaaswaal. Ik kom er al jaren, een aantal keren per tuinseizoen en het is altijd mega genieten.De tuin is weer open gesteld op Pinksteren op 31 mei en 1 juni.Daarna gaat hij gelukkig ook nog open op zaterdag 27 en zondag 28 juni en dan nog op zaterdag 8 en zondag 9 augustus.


Heel veel bijzondere soorten geranium....
Het is ook mogelijk in De Meijtuin te overnachten, er is een heuse bed and breakfast bij. Een aantal van de planten uit de tuin wordt in de kwekerij die achter in de tuin is verkocht. Bij een wandeling door de tuin kan je een plantenlijst gebruiken met daarop het overzicht van de planten zoals ze geplant zijn in de tuin. In het theehuis kan je terecht voor een heerlijke kop thee of koffie met een (meestal zelf gebakken) stuk taart.
Het adres:
De Meijtuin
Oudcromstrijensedijk Westzijde 49
3286 BS Klaaswaal
tel 0186-571667
Ik kan alleen maar zeggen...als je tijd en gelegenheid hebt om de tuin te bezoeken moet je het echt doen want het is er zo prachtig en je wordt er zo vriendelijk ontvangen door Jopie die bovendien alles en nog meer weet over de planten in de tuin

7 opmerkingen:

Ineke van Quinstyle zei

Wat een prachtige tuin. En wat een mooie planten en mooi kleurgebruik. De moeite waard om te bezoeken aan je foto's te zien! Helaas voor mij te ver weg. Bedankt voor je impressie van deze prachtige tuin!
Groetjes,
Ineke

English style zei

Dit lijkt mij een geweldige tuin om te bezoeken, zag dat er in de hosta's al knoppen zitten (zover zijn ze bij mij nog niet)
prachtige blauw/paarstinten !!
bedankt voor de mooie foto's !!
Groetjes Yvonne

Charlene zei

Wonderful colors! Thanks for sharing! Green Green Green!

G-style zei

Hallo,
wat een prachtige tuin , helemaal mijn smaak .
Overbodog om te zeggen dat die prachtige collages daar weer hun steentje aan bij dragen .............
Zou willen dat ik dichterbij woonde , dan nam ik zeker een kijkje .
Fijn weekend, groetjes van Gea

Bellavien zei

Wat een mooie droomtuin, heb hier de ruimte er wel voor maar tjaa die groene vingers laten nog even op zich wachten hoor. Prachtige fotos! Groetjes

Laura zei

Fantastic! Love the colors...love the arrangements!
Have a wonderful weekend...
Laura

Carolyn zei

I always enjoy your beautiful photos!
Carolyn