maandag 17 augustus 2009

Saint Tropez

We are back from one week in the south of France...look at this market in Saint Tropez...too good to be true...I have only been looking at these treasures, could not buy one single thing..but even taking pictures gave so much pleasure...

We zijn terug van een weekje Saint Tropez en omgeving...samen met vriendin en dochter de omgeving bekeken waarin een aantal weken geleden de opnames gemaakt zijn voor Tour d'Amour, een uitzendding van Memories die op 14 september wordt uitgezonden....

Rik Felderhof hoedjes op de markt van Saint Tropez..helaas geen Rik zelf te bekennen...

Een brocante markt deel van de markt in Saint Tropez..alleen maar lopen kwijlen en niks gekocht..

De kleuren zijn we zoooooo mooi...Gepicknikt langs de weg op een handdoek met lekkers van de markt...

Ideeen opgedaan om na te borduren...

De kleuren van de zepen....zo mooi als de huizen langs het water en in de smalle straatjes...

Met zijn drieeen 3 stukjes taart genuttigd à 9 euro per stuk: Tarte Tropeziène..dat was tevens het laatste stukje taart van de vakantie....Nadat we de rekening gepresenteerd hadden gekregen toch maar even in de menukaart gekeken of de ober zich niet vergist had...maar nee hoor...dat is normaal in Saint Tropez...en nog sjacherijnig bediend ook op het terras aan de markt...
17 opmerkingen:

jeanette zei

prachtig je verslag van s.tropez. en wat een geweldige spullen op die markt. het zal wel duur geweest zijn. en heb je ook een bootje uitgezocht voor jezelf in de grote haven? en ben je ook bij het bekende gendarmerie van louis du funes geweest? wij zij ook eens in st tropez geweest en ik had alle films van louis de funes gezien en wou zo graag naar dat politiebureau. en ja wel....ik werd getrakteerd met een echte lois blikken auto voor de deur, zelfs nog in de bruin/beige kleur. echt geweldig vond ik dat. bedankt voor je foto`s syl, ik heb genoten!

groetjes,
jeanette

Riet zei

WElkom thuis Sylvia. Wat een geweldige foto's heb je weer voor ons. Fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Ja de prijzen in die streken zijn onvoorstelbaar maar ik denk dat je op een heel zonnige dag in Zantvoort ook een enorm bedrag betaalt voor je drankje. Niet leuk meer. Mooie dingen gezien en de hand op de knip gehouden. Hartstikke goed joh en dat valt niet mee hè.
Groeten van Riet

Laura zei

oh Sylvia!
Your photographs make me feel intoxicated with pleasure! So many beautiful pictures....such cool and soothing images by the sea! What I wouldn't give to be there right now! Thanks for sharing this with us! I hope you rested up and are relaxed....By the way, did you run into Brad?
:) Laura

Carolyn zei

I love all your beautiful photos.

carolyn

Bellavien zei

Ondanks de te dure gebakjes, heb je duidelijk genoten, bedankt voor het mee genieten, wat een moois allemaal ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen! En niets gekocht, omdat de prijzen te duur waren!

Groetjes uit Zweden waar een gebakje rond de 2 euro kost hahaha...

Something White zei

Ik lees nu pas je teksten in de marge en ik lig hier weer bijna dubbel... haha. Bloggen voor het vaderland is anders ook heel verdienstelijk hoor!! Maar ik schrijf graag een commentaartje...
Prachtig Saint Tropez! Ik ging er vroeger wel eens naar toe voor een beetje ontspanning toen ik nog in de Provence woonde - in lang vervlogen tijden :)
Van zulke mooie kleuren en taferelen kun je alleen maar stil worden.
Groetjes en welkom weer thuis.

Mayflower zei

Hoi Sylvia, prachtige foto's van Saint Tropez. Mooi die maritieme kleding en dat brocantestalletje zag er ook mooi uit. Maar dan die prijzen, 9 euro voor een gebakje!!! je zou haast denken dat je het bordje en vorkje bij die prijs inbegrepen waren.
Fijne week.
Groetjes Mea

Les Cotrions zei

Faboulous photos you took and faboulous Saint Tropez!!! I hope you had a great time in that paradise!
Hugs
Vale

Pamela Terry and Edward zei

Lovely!

Brigitta zei

Wat een schitterende foto's Sil, ik voel de warmte en de sfeer, zucht.... Enne kijk even op mijn blog voor een kleine verrassing ;-)

Groetjes
Brigitta

Anoniem zei

Hi Sylvia,
It seems that you've enjoyed your break in St-Tropez. Happy girl !

G-style zei

Fijn dat je weer terug bent , kunnen wij weer genieten van de prachtige foto's !!
Wat een mooie zachte kleuren inderdaad en die plaatjes van de markt zijn echt super , ik zag op 1 foto twee hele mooie spiegels liggen ........
Kan me voorstellen dat je genoten hebt daar en ik zal de datum van de uitzending in gedachten houden.
Groetjes Gea

Anoniem zei

Oh Sylvia, prachtig, wat een reis heb je er voor over zeg. Jij geeft me weer een impressie van : Bilitis en van Summer in st Tropez van David Hamilton: kun je je die fotograaf nog herinneren ? ik ben er nog steeds een liefhebber van en heb al zijn boeken; mijn zwager gaf mij zelfs zondag "Laura" . Ik zou er ook alleen maar kunnen kijken; denk dat de eurootjes er doorheen zouden vliegen als je daar koopt. Wat een inspiratie, wat een terugblik, dank je wel. Houd die romantiek vast he, voor het nuchtere leven hier.
Lieve groet
Godeliva van Ariadone

Corine zei

Tegen de kinderen zeg ik altijd.. oké en nu het positieve.. dus.. die peperdure gebakjes waren wel heel lekker toch?!
Maar je hebt wel gelijk je portemonnaie is zo leeg daar in Saint Tropez! Maar mooi daar hè? Dat strandje daar achter de haven.. (de herinneringen komen zo weer boven drijven van 5 jaar geleden) Groeten, Corine(THUIS)

laplandyellow zei

ach, wel duur gebak maar een heerlijke week gehad, denk ik. mooie fotoos geschoten, en voortaan eerst op de menukaart kijken voordat je gaat zitten.
alhoewel...... op is op!!.

manon 21 zei

beau reportage de ce petit village que j'aime et où on s'est peut être croisée!!!

amitiés

manon

Charlene zei

Oh I love the linens in this post! How often do they have this market? Would you tell me all the details so I can find it when I go to France? We hope to go in 2011. Wouldn't it be fun if we could meet in person? I would love it!