Het is weer Foodie Friday, bedacht door http://designsbygollum.blogspot.com/ en voor deze post een recept van vriendin Hetty die ons ongeveer wekelijks trakteert op zelf gemaakte rabarbertaart met rabarber - jawel - van eigen tuin.
Wij prijzen haar dan ook elke vrijdag de hemel in uit angst dat zij deze goede gewoonte vandaag of morgen staakt....
Nu heb ik haar het recept weten te ontfutselen en zij beweert dat het echt supermakkelijk is er eentje te maken, zodat zelfs ik het wel moet kunnen...
Rabarbertaart ala Hetty
Benodigdheden voor het kruimeldeeg:
150 gram bloem
75 gram havervlokken
130 gram suiker
150 gram roomboter
snufje zout
Voor de vulling:
ongeveer 500 gram rabarber in stukjes
Een aardewerk of glazen quichevorm
Verwarm de oven ( elektrisch) voor op 175 graden.
Vet de quichevorm in.
Doe de rabarberstukjes in de vorm en bestrooi met 1 of 2 eetlepels suiker.
Doe voor het deeg alle ingredienten in een kom en snijd met 2 messen de boter in stukjes.
Kneed verder met de hand tot een mooi kruimelig deeg ontstaat. Eventueel nog een eetlepel water er bij.
Doe de kruimels op de rabarber en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
.
150 gram bloem
75 gram havervlokken
130 gram suiker
150 gram roomboter
snufje zout
Voor de vulling:
ongeveer 500 gram rabarber in stukjes
Een aardewerk of glazen quichevorm
Verwarm de oven ( elektrisch) voor op 175 graden.
Vet de quichevorm in.
Doe de rabarberstukjes in de vorm en bestrooi met 1 of 2 eetlepels suiker.
Doe voor het deeg alle ingredienten in een kom en snijd met 2 messen de boter in stukjes.
Kneed verder met de hand tot een mooi kruimelig deeg ontstaat. Eventueel nog een eetlepel water er bij.
Doe de kruimels op de rabarber en zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de crumble ongeveer 50 minuten tot de rabarber gaar is en het deeg mooi goudbruin.
Heerlijk met lobbig geklopte verse slagroom.....
Moet je kijken naar de net uitgetrokken tuinhandschoenen, de verse rabarber voor de volgende taart is zojuist geplukt...zijn er vrijwilligers in het land die het recept naar het Engels willen vertalen? Ga je gang en zet het recept in het Engels op je blog dan verwijs ik door naar jouw blog...die amerikanen willen ook wel eens een lekker recept uit Nederland...wat zeg ik, de hele wereld kan er van smullen....
4 opmerkingen:
ohhh! i have some on my fridge! i'll try it this wk!
that looks delicious!
thanks! happy wk,
Rosa
Dat ziet er lekker uit Sylvia!
Kan ik zo aanschuiven voor een bakkie en lekkere taart? hihi
Ben benieuwd hoe het zal smaken..het recept is aanwezig. Wie weet?
Fijn weekend,
Lieve groetjes, Helena
OOH wow weer zo'n heerlijk rabarberrecept, dank voor het delen het ziet er geweldig uit.
Fijn weekend,
Madelon
Sylvia, this looks delicious. I have never baked with rhubarb, but I have had some delicious things baked by others.
I've missed you on Pink Saturday.
Een reactie posten