dinsdag 9 juni 2009

Open tuinen 2009: Kreekweg 7

Hemelsblauwe riddersporen
Knotwilgen langs de kreken en de sloten en bermen vol klaprozen


Een bootje om zo mee uit te kunnen varen...ik had het bijna gedaan...


De vijver vol roze waterlelies en een fonteinDe knotwilgen worden geregeld geknot door de 20 vrijwilligers van Hoeksche Waards landschap die daarbij nog eens extra gestimuleerd worden door een overdosis erwtensoep met bruine boterhammen met spek.Voor de Open tuinen dag van 2009 mocht ik met Marja Visscher van http://dorpsspot.blogspot.com/ mee om tijdens de voorronde op 6 juni alle tuinen te kunnen bekijken. Kijk even op haar blog als je nog veel meer moois wilt zien want ze heeft prachtige foto's gemaakt!! De eigenaren van de 7 tuinen die op 20 juni open zijn voor publiek mogen dan rondkijken in elkaars tuinen. Eergisteren had ik een post over de eerste tuin van het lijstje, Villa Anny in Klaaswaal. Vandaag iets heel anders en wel Tuin 2: De tuin van Wim van der Heiden aan de Kreekweg 7 in Klaaswaal. Een droomtuin vol Hollands glorie.
Zo'n 12 jaar geleden is de tuin geheel naar eigen ideeën aangelegd. Op 3500 m2 leven zo'n 30 soorten vogels. De laning die leidt naar de tuin dateert uit ongeveer 1250. Achter het huis is een kleine kinderboerderij met kippen, geiten, minischapen, duiven etc.

Er zijn verschillende terrassen en een grote vijver aangelegd en her en der zijn kleine grappige details verwerkt waarvan je er steeds meer ontdekt als je langer blijft zoeken. Voor de volledige omschrijving van de tuin verwijs ik naar de site van Groei en Bloei. (Voor website adres, zie onderaan post van eergisteren over Villa Anny)

10 opmerkingen:

Corine zei

Prachtige plaatjes! Heb jij je schaatsen daar in de wilgen gehangen? Leuk zo'n grapje. Groeten, Corine(THUIS)

Oma Nijn's Country Huis zei

wat een mooie plaatjes, ik zit te genieten. dit is echt Nederlands op
zijn mooist,zo,zo,mooi.Hier voel ik me thuis,weet je dat ik in zo,n omgeving ben opgegroeid,heerlijk.
ik zie het zo weer voor me.

OMA NIJN

Sylvia zei

Wat een mooie foto's! Die klaprozen doen het helemaal, prachtig!!!

Anoniem zei

I don't understand Dutch language, and I regret it. It does not matter, your photos are speaking for you. It is a universal language. :o)

Room design studio zei

Hi there.. what a lovley flowery blog you have.. I dont really know what the language says but I enjoy looking at the pictures!

thanks for stopping by my blog! your comment made my day .. !

Laura zei

Spectacular images!.....beautiful blues are my favorite..
Thank you!
Be well, Laura

Millas hem zei

Hi!
I have been here looking!
So many nice pictures!

Camilla

Shirl zei

Hello, I'm still making my Blue Monday visits. What a cute blue post!
Bless You, Shirl
Shirls Rose Cottage

Bellavien zei

Wat een heerlijk impressie, Op en top Nederlands want alles is zo mooi bij gehouden. Als ik daar een boederijtje kon kopen hahahah.... dan zou ik nog overwegen terug te komen naar Nld. Hoor ;o)

Bleudelavande zei

Wonderful images!!!!What else to say!!!I'm dreaming to live there!!!Is it Paradise???!!!
Have a nice day