zaterdag 7 november 2009

dagje Hoeksche Waard, one day in my life

dear English readers...there's not so much to tell about my pictures today, they were all taken in the part of Holland where I live: De Hoeksche Waard. I am so happy to live there...all the colours of the fall, the trees, the old farms and countrylife do make me happy....


Van de week heb ik een ochtendje door de Hoeksche Waard getoerd. Ik was gewoon een soort van bedwelmd door de schoonheid ervan. Toen ik zo over de dijken reed en alle knotwilgen, fruitbomen en verschillende kleuren zag besefte ik weer...Wat wonen we hier toch mooi!! Nu heeft ongetwijfeld elk deel van Nederland zijn eigen charme maar ik woon nu eenmaal hier en ik hou ervan!! Al toerend en zwijmelend raakte ik bijna buiten zinnen van vreugde tot ik plots werd opgeschrikt door een harde knal...een troep jagers was op drijfjacht door een weiland.


Met hoed met veer
en groot geweer
voelden ze zich een hele heer

in de linkerhand
een haas en een fazant

weerloos bungelend naar beneden
de warmte nog kloppend in hun leden

Ik wil ze hartelijk niet bedanken
aan het eind van de dag zat ik toch nog te janken...

Ze rezen op boven de kroppen andijvie en waren voor de gelegenheid allemaal vermomd als Ko de Boswachter, met stoere laarzen, groene waxjassen en ...dat fantaseer ik erbij...thuis waarschijnlijk niks te vertellen zodat ze stoer mogen doen in de velden...wat een treurigheid..ja dames ik snap het ook wel dat onze andijviestampot op het menu hoort en dat we al het eetbaars van onze velden ozo nodig hebben....maar ik vind het gewoon zielig....zoveel moederkonijnen die 's avonds niet meer thuiskomen...zoveel mannetjesfazanten die hun vrouwtjes niet zullen weer zien....zoveel haasjes die de pasen niet halen.....
Hou mijn blog in de gaten vandaag want er volgt een oproep aan u allen....voor degenen die echt niet kunnen wachten: Kijk maar vast op de blog van marja: http://dorpsspot.blogspot.com/

10 opmerkingen:

marja visscher zei

Ha Syl,
Jagershoedje af voor je eeuwigejachtvelden verhaal. Momenteel zit ik hier met de gordijnen dicht omdat ze hier achter door het land stampen met hun geweren. Wanneer ik met mijn auto langs dat respectloze stel rijd, gaat mijn claxon diep in! Maar, let op deze post die je plaatste wordt een heus discussie stuk. Ik denk wel dat het voor wat de vrouwen betreft 80% 'tegen' zal uitpakken, maar toch!
Trouwens mijn Paasverhaal staat er op hoor! Je kunt inhaken.
Fijn weekend!
Lieve groet, Marja

Oma Nijn's Country Huis zei

OH Sylvia,,nu je mij eraan herinnerd krijg ik weer dat rot gevoel,toen ik nog in Markelo woonde,heb ik ze zien lopen,en ja, ze waren trots erg druk,en ze hadden zoveel geschoten,ze zaten een borrel te drinken bij de molen,en mijn man en ik liepen er langs,ze riepen dat ze veel geschoten hadden,en toen zei ik,dat ze vooral heel, heel trots moesten zijn,en dat de dieren eens terug moesten schieten.
je foto's zijn erg mooi ,,vooral die lange laan,met dat einde.

groetjes oma nijn

Home and Lifestyle zei

Hoi Sylvia,

Gelukkig heb ik de jacht nooit gezien, want het lijkt mij iets waarvan je de haren overeind gaan staan. Het is wel dubbel besef ik, want ik hou echt wel van een stukje vlees!

Je hebt jouw regio prachtig op de plaat vastgelegd, Holland op zijn mooist. Ik denk inderdaad dat alle gebieden zo hun mooie eigenschappen hebben en dat er overal in Nederland nog heel veel te genieten valt!

Fijn weekend!

Groetjes, Ingrid

Catharina Maria zei

Echt een naar verhaal Sylvia en ook ik zou tegen de jacht stemmen .
Fijn weekend Rini

Marie-Ange zei

Je me suis perdue dans ton univers magique et si poétique !
J'ai eu du mal à redescendre sur terre (rire) !!!
Tes photos sont absolument fantastiques, ta page est d'une grand beauté.
Bisous.
Marie-Ange

Sussi zei

It's truly a beautiful countryside, I can understand if it makes you happy and proud.
Sussi

Madelief zei

Hoi Sylvia,

Wat een prachtige foto's heb je gemaakt!

groeten, Madelief

Rita zei

Hi Sylvia,
i've just found your fabulous blog. I't's absolutely amazing and your pics and mosaics are stunnings. By reading your profile I see we have quite a few things in commont. I love crafting, vintagey things, flea markets and jinking, antiques, laces and linens, china with floral decor,teasets, and above all, roses in all forms - frsh, dried, silk millinery ones, and cold porcelain ones I take so much pleasure in creating.
if you havr a chance, come and visit my blog at http://ritashabbychicrose.blogspot.com/
With warm wishes
groetjes
rita

maría cecilia zei

Hello Sylvia, as I can´t find the traslation option the only thing I could say is that all your pictures and places are very, very beautiful, mosaics too.
Cariños
maría cecilia

Anoniem zei

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be