vrijdag 13 november 2009

foodie friday, Villa Augustus

Foodie Friday today, hosted by http://designsbygollum.blogspot.com/. For this post I will invite you all to my favourite Restaurant: Villa Augustus in Dordrecht, Zuid-Holland, The Netherlands....come in and join me...Don't even think about making all these delicious things yourself. Just enjoy the fact that others can make it for you..have a walk in the gardens surrounding the main restaurant, love the flowers and the vegetables growing in there and be happy....just like this cookHet is vandaag Foodie Friday, georganiseerd door http://designsbygollum.blogspot.com/ en ik dacht daar maar eens aan mee te gaan doen. Nu liggen mijn talenten helaas niet op het culinaire vlak. Ik eet veel liever dan dat ik kook. Om het mezelf niet moeilijk te maken trakteer ik jullie daarom deze week op een kijkje in de keuken van Villa Augustus.Villa Augustus is een restaurant/hotel in Dordrecht. Eén keer in de maand trakteren wij ons op een lunch bij Villa Augustus. 'Wij' d.w.z. Lenie en ik. Heel Nederland heeft al kennis kunnen maken met Lenie want ze heeft pas haar vriend weer terug gevonden via Tour d'Amour, het was die leuke die aan het waterfietsen was in Castellane, Gorges du Verdon...je weet wel...met die vriend die in de afgelopen jaren al zijn wilde haren verloren was. Ze had gewerkt bij Günter Sachs, gegeten met Liz Tailor, het bed opgemaakt van Charles Aznavour en geknikkerd met Mick Jagger (nou ja ongeveer dan)
Wij lunchen dan samen en wandelen kwijlend door de tuinen rondom het restaurant. Zo willen wij het namelijk ook...Een grote tuin, vol aangelegde perkjes met verantwoord onbespoten eten. Heel veel mooie tuinbeelden, oude muren, ornamenten en grappige ideeën en antiek tuinmeubilair zo her en der en passant neergezet. Een paar oude kassen met druiven, tomaten, sla en nog veel meer groenten en een paar tuinmannen die dat alles vriendelijk schoffelend bijhouden.


Dat gaat ons in dit leven helaas niet meer lukken maar we kunnen ons wel helemaal gek fantaseren over hoe het ons in een volgend leven vast allemaal wel goed gaat lukken want dan gaan wij alles anders -lees: beter- aanpakken.

Wij gaan dan ook louter biologisch brood eten en alle dagen zullen onze huizen naar zelf gebakken taarten ruiken. De kinderen zullen blij uit school komen vol verwachting over welk één heerlijke cake er nu weer op de keukentafel naast het kopje thee staat te wachten...
Ik hou enorm van lekker eten maar ben tegelijk ook ontieglijk lui en ongeduldig. Kookexperimenten eindigen bij mij dan nogal eens in bijna binnenbrandjes en verkoolde maaltijden. Nu kan ik wel een recept van internet plukken, met foto, maar dat vind ik ook weer te erg ....vandaar dus deze luie post over niet zelf bedachte recepten en al helemaal niet zelf gebrouwen maaltijden.

15 opmerkingen:

snoepig zei

oooooh wat een heerlijke fotos!
leuk om ook foodie friday the gaan doen. ik kende hetnog niet, maar thema posts zijn altijd positief, want dan heeft de bezoeker nog iets extra's om naar uit te kijken. (naast natuurlijk de altijd leuke andere postjes :))

t brocante sfeertje zei

Lui??Ongeduldig??Ben je raar moet je eens even naar je post kijken dat is toch helemaal n feest!!!Durf er n 5-gangen maal om te wedden dat de kok van de liberije niet zulke mooie posten kan maken als jij!!!!Er smullen er veel met mij mee hoor iedere keer als we je prachtige foto's zien.Ik ga in ieder geval man-lief of wie dan ook snel eens meesleuren naar t geweldige restaurant met de mooie tuinen en beelden ziet er ook super uit.Lekker weekeinde,Ingrid

faire un songe zei

Ook al bevat je post geen zelfgebakken lekkernijen .... hij is er niet minder om.. ik heb genoten van je mooie foto's en ik heb het adresje genoteerd in mijn boekje voor.. je weet maar nooit...!!
Dank voor deze leuke post en een fijn weekend..
Groetjes Hetty

Federica zei

Sooo yummy!

melontha zei

Dein Blog ist wunderschön, so viele kreative Ideen und so bezaubernde Fotos. Bei den vielen leckeren Speisen läuft einem das Wasser im Mund zusammen.

Herzliche Grüsse Melontha

marja visscher zei

Dag Syl, ziet er goed uit. Hi, hi, maak graag kennis met Leny, maar dan wel die ambiance zal ik maar zeggen. Ziet er lekker uit. Wauw! Gooi ik graag mijn insulinespuit een paar keer voor in het buikvlees.
Fijn weekend! geniet er van.
Groetjes, Marja

Lief Leuk & Anders zei

Mmmmhhh, dat ziet er inderdaad allemaal verrukkelijk uit! En wat een prachtige plaatjes. Ach...ieder z'n ding. Koken is ook aan mij niet besteed. Hoewel ik lekker eten echt niet verkeerd vind!!!

Home and Lifestyle zei

Nou, je post vind ik in ieder geval niet lui, want er staat een gezellig lang verhaal met heel veel foto's, waar je vast wel druk mee bent geweest!

Het lunchadresje zit er heel goed uit en het water loopt mij uit de mond bij het zien van al dat lekkers! En de tuinen er om heen zien er ook al zo mooi uit! Helaas is het niet in de buurt...!

Fijne dag nog!

Groetjes, Ingrid
(Home & Lifestyle)

Laura zei

Oh my! So delicious looking! Thank you for these wonderful pictures...what a fabulous place this is! This is so much fun to "travel" across the world...now if only I could really sit down and enjoy lunch with you! :) Laura

Mary zei

What a wonderful place to dine. The food and decor look terrific. I envy you :-).

Riet zei

Nou dat ziet er heerlijk en geweldig uit. Dat is een adres om te onthouden en Dordrecht is niet zo ver weg. Fijn weekend,
Riet

laplandyellow zei

luie post??????? wel nee, want je moet er zijn geweest om ons deze mooie fotoos te kunnen laten zien!!! het kwijl staat in mijn mond!!!!!

Bonjade zei

Maar wel heerlijk om van te genieten en naar te kijken.....
Wat een verwennerij daar.
Fijn weekend

Christelle zei

Merci pour cette charmante balade au pays de la gourmandise et de la verdure ! c'est trop beau !

eileeninmd zei

Beautiful mosaics. :)