maandag 20 september 2010

het wordt niets zonder jou...Annabelle

Ik heb in het weekend toch maar flink wat koppen uit de hortensia Annabelle geknipt want het is er nu de juiste tijd voor...misschien was ik zelfs al een paar dagen te laat want sommige bloemetjes werden al bruin.

De afgelopen jaren heb ik regelmatig manden vol hortensia Annabelle in de kamer gehad maar de bloemetjes gaan er wel een beetje uitvallen als ze erg droog worden dus ik hou ze nu in mijn kas, onder de druiven...

De druiven zijn bijna rijp maar ik mag ze nog niet plukken want alleen mijn buurman weet het juiste moment van plukken...


Van de teruggeknipte marjolein heb ik een kransje gemaakt, rond het frame van een oude lampenkap. Ik knip de rechtopstaande ijzers eraf met een sterke tang zodat alleen het ronde ijzer over blijft, dan bosjes erop leggen en met wikkeldraad wikkelen..nog geen tien minuten werk, en ruikt heerlijk!!
Het hoofdeind van een bed...versierd met het kransje....

10 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Ohhh...je kast zit helemaal vol hortensia's, prachtig hoor!

Lieve groet, Ingrid

Kom Achterom zei

OOh wat genieten toch!! in die kas van jou! super wat mooi en ik moet zeggen zonder annabelle vond ik het ook al genieten hoor maar dit is wel heeeeel mooooiii!!!
fijne week
Yolanda

Jeanette zei

Zo wat ben jij weer lekker creatief geweest en wat is het allemaal mooi gelukt. Tjeemie wat een druivetrossen heb jij zeg! Wij hebben ook druiven de boskoop die geeft ook wat rode druiven net als bij jou maar we hebben ook een italiaanse en die druiven zijn bijna zwart, en lekker!! die zijn ook al eerder rijp. Er hangen nog wel wat trossen aan maar de vogels en wespen gaan er nu bij zitten en dan ben je ze snel kwijt hoor. Prachtig al je blauwe servies en wat staan de annebellen er mooi bij!

Katja zei

wauw! zoals ik altijd zeg...: we hebben gelukkig de foto's nog!....en wat voor foto's! Wat een mooie verzameling heb je :):):)
groetjes

Marie-Ange zei

Les beautés de septembre donnent à nos maisons et à nos jardins un air si romantique !
Tes photos sont merveilleuses.
Belle soirée.
Marie-Ange

Die Waldfee zei

Die Annabelle Hortensie ist sehr schön ,auch zum trocknen.
Ich hab sie auch im Garten und natürlich jetzt getrocknet im Haus.
Dein Hopfen ist toll und das Regal mit dem Geschirr einfach wunder wunderschön!
Liebste grüße,
Moni

rosarod zei

Hallo, wat een mooie blauwe porselein. met groene details. Het scherm was spectaculair. Ik wil u laten weten dat de druiven zijn zo sappig! dat frisse uitstraling, het geluid van uw tuin? Rose Marie zegeningen

Colinda zei

Wat leuk gedaan zo, indrogende Annabella's tussen prachtig serviesgoed en druiven!

Groetjes,
Colinda

Mariette zei

Lieve Sylvia,

Wat een dróóm van Annabelle hortensia's heb je toch! Zo groeien ze in ons hete klimaat helaas niet... Erg mooi kransje ook van Marjolein. Beeldige blog; zoals altijd.

Lieve zonnige groetjes vanuit Georgia/USA

MariettesBacktoBasics

fleur zei

goed idee; ga ook nu wat hortentia's knippen voor ze te bruin worden...dat oregano kransje is leuk en ruikt vast lekker!
ga ik ook proberen met mijn rozemarijn..
groetjes fleur