vrijdag 3 september 2010

homesick part two

Voor Foodie friday (georganiseerd door http://designsbygollum.blogspot.com/) baad ik nog even in Franse sferen...jawel ik kan er niet genoeg van krijgen. We zijn maar een weekje geweest naar het hotelletje in Gassin (hotel Les Lavandes) maar ik moet er nog elke ochtend aan denken als ik aan mijn Hollandse boterham met kaas zit...Iedere ochtend stond er een mandje verse croissantjes, een mandje warm knapperig stokbrood, koffie, thee, jus d'orange en een kan melk klaar. Met het uitzicht op Saint tropez en het Franse zonnetje erbij was het genoeg om ons iedere dag in droomland te wanen.


Het hotelletje was zo klein, je zag het vanaf de weg nauwelijks liggen, maar 13 kamers en een bescheiden terras met Franse bistrosetjes, maar wel echt antiek want geerfd van de voorouders van de huidige eigenaresse.

De terrassen van Gassin stromen 's avonds bomvol met levensgenieters die komen eten en komen genieten van het sfeertje en het uitzicht maar in de morgen liggen ze er rustig bij.

I'm just homesick, I want to go back to this wonderful place, Gassin, watching over Saint Tropez and enjoying a typical Frecnh breakfast from our place in the sun...

8 opmerkingen:

Brigitta zei

Hoi Syl,
Kan me heel goed voorstellen dat je heimwee hebt, krijg ik al bij het zien van die foto´s en ik ben er niet eens geweest!! ;-) Toch fijn dat je op deze manier nog kunt nagenieten.

Fijn weekend
Brigitta

Tureluur-Bellemietje zei

Ik droom even met je mee, ook al ben ik er niet geweest.
Maar door de foto's proef je echt de sfeer, de rust, heerlijk!
Na 2 weken school en sporten en en ben ik hier nu alweer aan toe.
Een heel fijn weekend!

Claudia zei

Mmmmmm....

Niet alleen het eten maar ook je foto's natuurlijk.

Liefs Claudia

Kom Achterom zei

ooh ik krijg zo weer zin in vakantie!!
als ik je foto's zie. En weet je ik geloof dat ik zondag maar zo'n heerlijke brunch ga houden hihi
heerlijk!!
fijn weekend
Yolanda

Erre54 zei

gnam gnam gnam ...from Italia

Mariette zei

Lieve Sylvia,

I am homesick too... want to go back to last week. Pieter will have open heart surgery today, noon time. Hope things will work out well. Our Dutch friends got picked up yesterday at the airport by a dear friend as we of course were unable. Such a dramatic change in our lives...

Sunny greetings from Georgia/USA

MariettesBacktoBasics

Christelle zei

Oh ...voici le meilleur moment de la journée ! Pain et confiture ...traditionnel petit déjeuner en France !

laplandyellow zei

ik heb een poosje niet op je blog gekeken;
waarvan ik nu zeg; wat een heerlijke fotoos ! ik ruik de broodjes, ik ruik de zeep, ik voel de zon, enne..... wat een vitam. heb jij opgedaan; letterlijk en figuurlijk!
bij mij komen hierdoor de oude herinneringen weer boven, zoals iets kleins: mijn dochter zei altijd washantjes in plaats van die heerlijke ,,kromme broodjes.,,