zaterdag 31 januari 2009

Simonia, the mill of Piershil

In weekends I like to go out to take pictures. I would rather go to Paris as many times as possible but that is not an opportunity I am afraid.. I wouldn't mind staying in a terrible hotel...if I at least could be there for a couple of days.
In het weekend ga ik er graag een beetje op uit om foto's te maken, het liefst zou ik naar Parijs gaan maar dat zit er natuurlijk niet in....Soms ben ik wel eens een beetje in de verleiding om gewoon op vrijdagmiddag in de TGV te stappen en maandag weer terug te komen, het hele weekend door Parijs heen lopen om foto's te maken..desnoods wil ik dan ook nog wel logeren in een armzalig hotel, als ik maar naar Parijs kan.....zullen wel altijd dromen blijven denk ik.
Walking in my own environment makes me appreciate the historic mills we kept from our past. This mill named SIMONIA is situated in Piershil, in The Hoeksche Waard, in Zuid-Holland.
Maar als ik dan zo'n beetje in mijn eigen omgeving rond dwaal vind ik zo veel moois...deze molen bijvoorbeeld. Deze molen heet Simonia en staat in Piershil, een dorp vlakbij Oud-Beijerland in de Hoeksche Waard (Zuid-Holland) waar ik woon.
A miller has been working in this mill for the last 35 years and keeps it in business every saturday, he hardly has had any vacations because in that case the mill would miss him and even worse..he would miss the mill.
Al 35 jaar werkt er een vrijwillige molenaar die de molen elke zaterdag laat draaien. Toen hij 35 jaar geleden begon in de molen was niets van de originele inventaris over gebleven.

Because the mill had been out of business before he started, hardly anything of the original inside of the mill was still there.
Omdat de molen jaren had "leeg gestaan" had hij als wachtlokaal gediend voor mensen die moesten wachten op de bus of ander vervoer...in de loop der jaren zijn zo heel wat originele gereedschappen die bij de molen hoorden verdwenen.The mill makes a lot of noice, so there is a loud bell for the visitors to alarm the miller.
Als de molen draait maakt dat een behoorlijk lawaai, naast de ingang hangt daarom een bel die hard kan klingelen zodat de molenaar, mocht hij boven bezig zijn, goed kan horen dat er "volk"is.

De gemeente heeft verlichting rond de molen laten aanleggen in de vorm van grote ronde spots die in de grond rond de molen verzonken zijn. 2 Weken per jaar mogen de spots aan, in de tijd rond kerst van 17.00 tot 23.00 uur en niet op zondag....misschien dat onze lieve Heer dat liever niet heeft....dat weten ze in Piershil niet helemaal zeker en daarom nemen ze maar liever het zekere voor het onzekere
11 opmerkingen:

La Flotte zei

Wat een leuk verhaal achter de mooie foto's!
Zie je dat je niet altijd ver weg hoef te gaan voor mooie plaatjes!
Parijs komt vast nog wel een keer!

Je vroeg laatst naar mijn plaatjes, die zijn rond Nieuw Vossemeer(gem.Steenbergen) genomen...de molen staat in Heensche Molen.

Fijn weekend,
Groetjes Heidi

Bre zei

You're such an excellent photographer!! You have a very good eye.

I especially love the pictures of the window and the rope. It looks so beautiful where you live.

Cheers,
Bre
Chantily Grace

anna zei

ik vind molens helemaal te gek!
en prachtige foto's heb je gemaakt.

zoals jij over parijs droomt, droom ik over londen!!! maar daar zal het, voor mij tenminste, wel bij blijven!!!
groetjes, anna

Princess Of Pink zei

Geweldige foto,s een verhaal in plaatjes. Bij ons in het forp staat ook een hele ouide molen. De Eendracht, gebouwd in 1841 als ik het wel heb. Heel mooi ook, die is vorig jaar gerestaureerd. Veel oude kenmerken zijn overgebleven ook van de eerste jaren. Maar de meeste zijn wel "vernieuwd" oud gemaakt, kon ook niet anders voor de veiligheid enzo. Heel interessant om jouw verslag te zien en te lezen.

Groetjes van Marian

Lief Leuk & Anders zei

Heee, da's allemaal redelijk in de buurt! Waar woon je? Misschien Maasland en Schipluiden eens aan doen. Of Delft ook erg leuk. Maar....je foto's zijn top! Heerlijke hollandse plaatjes!

Carolyn zei

Great photos of a lovely old historic building.
Carolyn

FRENCH LAUNDRY zei

Great post, Sylvia! Have a good week!

Judy

The White Bench zei

Great place to visit, and gorgeous pics!
Thanks for sharing!

casa nostra zei

wat een mooie foto's!

Corien XXX zei

he Sylvia, ik ga wel met je mee hoor naar parijs

Brimstone zei

Gewoon een keer doen hoor, in die trein stappen en gaan!! Je moet je dromen werkelijkheid maken.