zaterdag 3 januari 2009

eerste dag in de tuin 2009/first day in my garden 2009


Het is nu echt koud buiten....heerlijke ochtend in de vrieskou gehad in de volkstuin...genoten van de rijp die zo mooi op de planten lag maar ook van het koffiedrinken en bijpraten met de medetuinders. De collage laat zien: kerstbomen, mijn buxusperken met geraniums onder de winterrijp, het verpothoekje, voorraad hout die moet drogen voor de open haard, schilderijtjes die binnen hangen met wintertaferelen, bijl in houtblok, de uil die het hele jaar in zijn grote nest zit op de Versailles vaas, mooi ronde witte kool die klaar ligt om meegenomen te worden naar huis, bloempot vol bevroren ijs, bevroren buxus enz...je zou er bijna een winters memory-spel van kunnen maken.

This morning I've spent a few hours in my garden, not only outside enjoying the beautiful pictures but also inside the shed to drink coffee and have a chat with my neighbours. In te mosaic you'll see: lots of plants, the owl sitting in his nest all year, the pieces of wood ready for the fireplace, the paintings that hang on the walls showing Dutch winter scenes, an ax in a hat block, white cabbage ready to be taken home, frozen ice in a pot etc.


Vanmiddag een wandeling gemaakt vanaf mijn huis langs het Spui...was een beetje moe van het lange binnen zitten en de kleuren zijn zo mooi buiten!! Oud-Beijerland, waar ik geboren en getogen ben, ligt aan het Spui, een zijtak van de Oude Maas, 's zomers wordt er gezwommen, bevriezen zal het nooit want er staat een sterke stroming.

And this is where I live....as I leave our house for a walk these are the things I will find on my way...We live in a big village (Oud-Beijerland, Zuid-Holland), some people prefer calling it a small city. The fields around it are so beautiful.....

Giant Hogweed (Berenklauw)

7 opmerkingen:

Cindy ~ My Romantic Home zei

Beautiful mosaics! It looks very cold there! I'm looking forward to seeing your garden as the seasons change. I don't know about you but I'm ready for
spring now! I love spring, it's my favorite time of year!

FRENCH LAUNDRY zei

Hi Sylvia,

Glad you stopped by. I'd LOVE it if you'd add me to your blogroll. You are definitely on mine-your posts are so breathtaking!

Stay warm,
Judy

Something White zei

Hahaha, Sylvia, wat heb jij toch een heerlijke humor!! Kom jij maar gerust met je ´kop in de container hangen bij ons´!!! Ja, soms heb ik met een triest gevoel dingen moeten weggooien (vooral een paar oude meubels waar o.a. houtworm in zat) en vele andere spullen heb ik naar de kringloop gebracht omdat ze nog goed bruikbaar zijn. Maar het moest er deze keer echt van komen. In de loop der jaren hebben we (en vooral ik dan, hihi) veel dingen verzameld die maar op zolder stonden te staan en waarvan ik dacht dat ik er ´ooit´ nog wel eens iets van ging maken of iets mee ging doen. Maar het komt er gewoon niet van en de ruimte ontbreekt ook om alles te verstouwen. Nou ja, anderzijds ben ik ook wel opgelucht dat die zolder nu eindelijk rotzooi-vrij is!!
Je foto´s in deze post zijn echt weer goed voor een paar uren kijkplezier! Vooral die met de winterplaatjes: prachtige blauwige/grijzige tinten heb je met je lens weten te vangen. Had ik je al een gelukkig Nieuwjaar gewenst? Ik weet het niet meer, maar bij deze dan: een blij en gezond Nieuwjaar voor jullie allen!
Hartelijke groet, Marjolijn

Tanya zei

Love the mosaics. The colors are so muted and perfect!

Marja zei

Hey Sylvia,

Een heel gelukkig 2009 voor jou en je gezin! Maak er wat moois van (da's jou wel toevertrouwd).

Prachtige foto's weer, de winterse sfeer/tinten komen duidelijk over. Vind de combinatie met beeld en schilderij mooi gedaan.

Marja Indevoorkamer

rosabeer zei

Hoi Sylvia, ik las nu pas dat je me een award hebt gegeven. Maar weet niet welke je bedoeld.
Wat een mooie foto's heb je weer geplaatst.
groetjes Marja

just a little bit shabby zei

I love your photography! definitely done wit the eye of an artist!
Sandyt