maandag 24 november 2008

antieke quilts deel 2

Hoera, nummer 10 heeft zojuist het daglicht gezien...gemaakt van een stukje damasten servet, bruidskant en een kantje rondom.


Bovenstaande antieke quilt komt uit Amerika en is vermoedelijk van rond 1900, de quilt is aan de achterkant een beetjes versleten, met de hand gepatcht en met de hand doorgequilt, tussenlaag van katoen.
Ook deze komt uit Amerika, met de hand gepatcht maar met de machine doorgequilt.


Ik weet niet wat me bezielt..maar als het herfst is en de winter doet zo af en toe ook zijn best om mee te doen dan krijg ik de neiging om lekker de hele dag bij de kachel te gaan zitten handwerken....De oude quilts komen voor de dag..de nieuwe quilts ga ik ook weer waarderen en mijn dagen gaan op in lichtelijke ledigheid. Gisteren was zo'n dag..bijna de hele dag sneeuwde het en ben ik lui geweest....allerlei handwerkjes overhoop gehaald en plannen gemaakt wat ik allemaal kan maken van oude kleding, tafelkleden enz..Ik dacht: "Wat we de vorige eeuw geproduceerd hebben aan spullen is eigenlijk genoeg om deze eeuw mee vooruit te kunnen. Heel veel kan je hergebruiken door er iets van te maken...."

1 opmerking:

Brigitta zei

oh oh die kanten harten van jou, ik ben er echt helemaal verliefd op!!!