zaterdag 22 november 2008

Tiramisu à la makkelijk

Nummer 8 voor de boom is zojuist geboren...maar....in de toekomst ga ik ze wel ietsje meer versieren want ik vind ze een beetje saai worden....

Ik heb nu toch een makkelijk recept van Tiramisu gevonden, dat moet ik gewoon even met de rest van de wereld delen. Het grote voordeel van dit recept is dat er geen rauwe eieren doorheen hoeven want daar ben ik een beetje bang voor..i.v.m. vergiftigen/besmetten familieleden.....Ik heb het voor het gemak een beetje veranderd want dan wordt het nog makkelijker..het originele recept kan je vinden op de site van Smaken verschillen, het recept van Robbert uit week 7.
Ik maak het nu als volgt:
250 gr. mascarpone (1 heel kuipje)
2 bekertjes slagroom van 200 ml of van 250 ml (maakt niet uit..ligt eraan hoe dik je wilt worden)
1 el suiker of misschien 2, al naar gelang je smaak en omvang
1 pak lange vingers
1 kopje sterke koffie
1 glaasje amaretto...hmmmmmmm
cacaopoeder
Mascarpone en slagroom in een beslagkom mengen tot de boel niet meer uit de kom valt als je hem op de kop houdt. Bodem lange vingers in een platte schaal met opstaande rand leggen (ongeveer 5 per persoon), dit overgieten met mengsel amaretto en koffie tot de lange vingers het hebben opgenomen. Dan het mengsel mascarpone/room/suiker erover en dan een laag cacao poeder door de zeef eroverheen strooien...eventueel versieren met een paar framboosjes of een paar plakjes banaan en succes verzekerd!! Wel een beetje machtig..je zou het ook kunnen proberen met 1 bekertje slagroom i.p.v. 2. Ik verzeker je...je bent de chefkok van de week!!

2 opmerkingen:

Pien zei

Mhhm, dat ziet er heerlijk uit, hup, snel hollen naar de winkel (als ie weer open is)!

Pien zei

mmmhhhmm, dat ziet er lekker uit, hup snel naar de winkel hollen (als ie weer open is) en aan de slag.