donderdag 11 december 2008

ramen zemen

hartje 26 is klaar...kant met een versiersel van kleding in het midden met een glazen kraal.


Ik werd gisteren gebeld door vriendin Jeannette in een lichte staat van paniek. Ze wil graag de kerstboom in huis halen maar dat mag niet van haar man want "Voordat de kerstboom naar binnen mag moeten eerst alle ramen gezeemd worden". Daar is ons niets van bekend.
Toen Jeannette even later de kinderen uit school ging halen zag ze onderweg dat inderdaad tout Oud-Beijerland de ramen stond te lappen...Wat nu? Hebben we iets gemist in onze opvoeding? Ook ik weet helemaal niets van de relatie tussen ramen lappen en kerstboom naar binnen. Eigenlijk kan ze niet echt van haar man op aan want zijn moeder lapte elke week vol overgave haar ramen aan binnen- en buitenkant want had als hobby : Het Huishouden.Als er genetisch onderzoek gedaan zou kunnen worden naar de aanwezigheid van het gen dat verantwoordelijk is voor het huishouden denk ik eerlijk gezegd dat wij beiden dat gen missen. We hebben wel een extra gen dat verantwoordelijk is voor veel fantasie en creativiteit en dat maakt weer een hoop goed.


Blijft de vraag:


"Moeten eerst de ramen gelapt worden alvorens de boom naar binnen mag?" En: "Is dit een oudhollands gebruik...wat zeg ik...misschien wel een mondiaal probleem? Graag de mening van de Picasagirls want weet bijna zeker dat het huishoud-gen bij velen aanwezig is.....trouwens samen met het creatieve gen.6 opmerkingen:

rosabeer zei

Ik moet erg lachen om je verhaal. Afgelopen weekend met manlief de kerstspullen te voorschijn gehaald. Traditie is dat Hans de kerstboom in elkaar zet (ja wij hebben een kunstboom) en alle takjes fatsoeneert. Hij heeft daar net even iets meer geduld voor.
Dat hebben we dus zaterdag gedaan. Maar ik heb de boom pas maandag versiert, en jawel dat was omdat ik eerst de ramen wilde zemen.
Erfelijke bepaald ??????? ik weet het niet, mijn moeder deed dat ook altijd.

Dorie zei

je ziet niet voor niets te bloggen! Ik geniet van je mooie sfeerplaatjes die je hebt gemaakt! En die hartjes zijn echt heel bijzonder. Kleine kunstwerkjes, dat zal een klus zijn. Ik werk ook beetje bij beetje toe naar een witte kerst in mijn huis in Nederland. Maar het huis FontaineFleurie in Frankrijk wordt straks in rode sferen gehuld. Wish you a white Christmas.. xD

Marja zei

Hahahaha. Ik dacht eerst dat je een grapje maakte. Nog nooit van gehoord. Maar, even diep nagedacht en dénk dat ik het verlossende antwoord heb. In vroegere tijden was de kerstversiering minimaal en in elk huishouden hetzelfde: 1 kerstboom en 1 sfeerloze elektrische kerstster voor het raam. En als die ramen niet schoon waren...... ja juist.... zag je dat héél goed door het licht van die ster.

Mag ik door naar de bonusronde??
Marja Indevoorkamer

Anoniem zei

Jaaa hier dochterlief!

Bij mij ontbreekt dat fameuze gen ook (ra ra hoe dat komt) dus je staat er niet alleen voor mama ;)

Kuss

Brimstone zei

Een beetje aangeslagen ramen zijn juist heel sfeervol. Met Pasen is het vroeg genoeg voor die ramen :-)

miranda zei

Ha Sylvia,

Ik heb erg gelachen om je verhaal. Vooral het deel van schoonmama. Blijf jij maar lekker creatief. Je bent een toppertje. Ik vind je site echt helemaal geweldig!!!!!!!!

Miranda